huis Antwoorden op vragen Hoe maak je een koelkastzak met je eigen handen

Hoe maak je een koelkastzak met je eigen handen

Een koeltas is een autonoom apparaat dat kan helpen wanneer u voedsel moet bewaren voor een reis naar de natuur, aankopen uit een winkel of medicijnen moet overdragen waarvoor speciale detentievoorwaarden vereist zijn. Maar wat als de aanschaf van een thermische container of een autokoelkast niet betaalbaar is? Dit artikel laat je zien hoe je snel en goedkoop je eigen koeltas kunt maken.

Welke materialen hebben we nodig?

Laten we, om een ​​draagbare koeltas te maken, kort begrijpen hoe het werkt en wat we nodig hebben bij het maken van een "handgemaakte" thermische container.

Het is niet helemaal correct om draagbare koelkasttassen zo te noemen, omdat ze geen koude produceren. Dergelijke zakken zijn in feite slechts thermosflessen die gedurende een bepaalde tijd lage temperaturen behouden vanwege de langzame warmte-uitwisseling met de omgeving.

Op basis hiervan bepalen we wat we nodig hebben:

 • de tas zelf - hij kan kant-en-klaar worden genaaid of aangepast, het belangrijkste is dat hij een dichte en betrouwbare ritssluiting heeft;
 • thermische laag - hiervoor is het in de winkel noodzakelijk om een ​​folie-isolatiemateriaal op te halen - folie-isolatie;
 • bevestigingsmaterialen - gemetalliseerde tape of meubelnietmachine.

Als extra koudebron kunt u ook speciale batterijen gebruiken - verzegelde containers met een zoutoplossing. Koude accumulatoren worden voorgevroren en vervolgens langzaam ontdooid in een thermische zak, waarbij de temperatuur binnen een tijdje laag blijft. Koudeaccumulatoren kunnen in een winkel worden gekocht of met uw eigen handen worden gemaakt, we zullen u hier ook over vertellen.

Zie ook - No-frost of drip koelkast - wat is beter?

Een draagbare koeltas maken

Geloof me, zelfs als je absoluut geen vrienden bent met een naaimachine of naald en draad, zal het niet moeilijk voor je zijn om een ​​thermische tas te naaien. Dit proces kost u weinig tijd. Maar het resultaat - een afgewerkte zak - zal lang trouw dienen, waarbij voedsel, dranken of medicijnen op betrouwbare wijze worden beschermd tegen de vernietigende effecten van hitte en hitte.

Dus je moet eerst een patroon maken - een patroon voor de binnenkant van de tas. In de regel worden rechthoekige sport- of reistassen met een flap en een ritssluiting rond de omtrek als basis genomen. Deze variant van de tas zal het meest praktisch zijn.

Het patroon ziet eruit als een groot kruis, verdeeld in sectoren - afhankelijk van de grootte van de onderkant en zijkanten van de originele tas. Vergeet niet het deksel van de tas mee te nemen. Verder moet dit schema worden overgedragen naar Foiloisolone. Onthoud dat het patroon van folie-isolatie iets kleiner moet zijn dan het originele patroon, zodat het model van de container van thermisch materiaal vrij in uw tas past.

Stel het patroon samen van het thermische materiaal en lijm de naden zorgvuldig met folietape. Als u een ritssluiting aan uw met folie geïsoleerde container kunt naaien, wordt zo'n koeltas vele malen effectiever.Een goed sluitend compartiment garandeert een langzame opwarming van het voedsel binnenin.

Wanneer de foliecontainer klaar is, plaatst u deze in de originele zak en maakt u ze aan elkaar vast met dubbelzijdig plakband of een nietmachine. Dat is alles - de koeltas is klaar!

Zie ook - De nuances van het kiezen en installeren van een ingebouwde koelkast

Zelfgemaakte auto koelkast

Als een compacte koeltas niet genoeg is, kunt u altijd een ruime thermocontainer maken voor vervoer in de kofferbak van een auto. Zo'n zelfgemaakte kist zal je kunnen helpen tijdens een reis naar de natuur met een groot bedrijf, of tijdens een vakantie met "wilden". Laten we eens kijken hoe we van schuimplastic een koelkast voor een auto kunnen maken.

Kies allereerst de juiste maat multiplex kist. Zo mogelijk is zo'n box eenvoudig zelf in elkaar te zetten. Het is goed als het deksel van de lade met scharnieren is bevestigd, maar als je er geen hebt, maak je geen zorgen, elk goed sluitend deksel is voldoende.

Over het algemeen kunt u een kartonnen doos gebruiken, maar een autokoelkast van een dergelijk materiaal zal niet erg duurzaam blijken te zijn.

Dus als je de juiste doos hebt gevonden, dan is de volgende stap om er schuimisolatievulling voor te maken. Het is noodzakelijk om alle binnenoppervlakken van de doos met schuim te lijmen of te kloppen. Hoe dikker, hoe betrouwbaarder. In plaats van piepklein schuim kunt u Penoplex gebruiken. Gebruik dubbelzijdig plakband, acetonvrije lijm of een meubelnietmachine om te nieten. Ook de binnenkant van het deksel mag niet worden genegeerd.

Daarna is het noodzakelijk om de binnenkant van de doos zorgvuldig te bedekken met folie-isolatie en het isolatiemateriaal te bevestigen, en ook zorgvuldig alle verbindingen in de toekomstige automatische koelkast met tape te lijmen.

In principe is de koelkast klaar. Vergeet niet om gewoon de openingshendel aan het deksel te bevestigen en de thermische container voor gebruik goed af te koelen. Hoe beter de montage is gedaan, hoe hermetischer uw autokoelkast is, hoe langer hij in staat zal zijn om een ​​lage temperatuur in zichzelf te behouden. Zo'n apparaat blijkt behoorlijk zwaar te zijn, daarom kun je het het beste in de kofferbak van een auto dragen.

Zelfgemaakte koude-accumulatoren

We hebben al vermeld dat koude-accumulatoren grote hulp zijn als u een autonome thermische container moet gebruiken voor het bewaren van voedsel. Als je nog niet klaar bent om naar de winkel te gaan, maak dan thuis een koude accu met je eigen handen.

De winkelbatterij gebruikt een speciale zoutoplossing die veel langzamer ontdooit dan gewoon water. Het met je eigen handen maken is niet moeilijk, los gewoon keukenzout op in de benodigde hoeveelheid water en giet een dergelijke oplossing in geschikte plastic flessen of vacuümzakken met een ritssluiting. Gevulde zakken of flessen moeten worden ingevroren om de temperatuur in de container koel te houden.

Er zijn ook koude-accumulatoren van helium. Ze zijn veel duurder dan hun vloeibare tegenhangers, maar ontdooien soms langzamer. Als je zo'n koude accumulator wilt maken, koop dan meerdere grote babyluiers bij de apotheek. Giet voorzichtig en langzaam gewoon kraanwater, ongeveer een glas, in de luiers. Wacht even - laat de korrels het vocht opnemen. Scheur vervolgens de binnenkant van de luier open en giet de natte korrels in een luchtdichte zak.

Koudeaccumulatoren moeten van tevoren worden ingevroren. En wanneer u voedsel in de koelkastzak plaatst, vergeet dan niet om lagen voedsel te verschuiven met koude accumulatoren.

Bruikbare tips

Dus als alles duidelijk is, kun je beginnen met het maken van een koeltas. Maar tot slot willen we enkele handige tips delen die het productieproces van een thermische tas voor u gemakkelijker maken en de efficiëntie van het gebruik van een dergelijk apparaat vergroten.

 • Thermische laagdikte - hoe meer hoe beter. Als je naar een ijzerhandel komt, koop dan folie-isolatie van 0,5-0,8 cm en schuim - van 2-3 cm.
 • Je kunt folgoizolon in een grote ijzerhandel kopen en de prijs ervoor zal je absoluut niet raken. Materiaalverbruik - van 1 - 1,5 m.
 • Het is beter om een ​​tas voor een draagbare koelkast te kiezen van dichte, waterafstotende materialen die zeer duurzaam zijn en tegelijkertijd gemakkelijk van vuil kunnen worden gewassen.
 • Zorg ervoor dat de handvatten en zakken stevig zijn vastgenaaid en dat de sluitingen de thermotas goed sluiten. In goede productiemodellen is de buitenste ritssluiting bedekt met een speciale klittenbandsluiting - om warmteoverdracht te verminderen.
 • Voor het gemak van het gebruik van een autokoelkast kan een hoes met handgrepen op een triplexdoos worden genaaid. Vergeet niet om stukken polyester opvulling, een gesneden deken of een andere isolatie tussen het triplex en de hoes te plaatsen - op deze manier beschermt u de inhoud van de thermische container tegen snelle opwarming.
 • Het is beter om elke thermische container in een grote tas met andere dingen of in de kofferbak van een auto te vervoeren. Stel uw draagbare koelkast niet bloot aan direct zonlicht en probeer deze zo min mogelijk te openen.
 • Als u zelf gemaakte diepvriesaccumulatoren ontdooit, kan er condensatie optreden - houd hier rekening mee en pas op dat vocht het voedsel niet bederft. Wikkel alles bijvoorbeeld in losse krantenvellen.
 • Denk er bij het plaatsen van voedsel in een vrijstaande koelkast aan dat er zo min mogelijk openingen en holtes in de thermische container moeten zijn. Vergeet niet om voedsel over te brengen met koude accumulatoren of gewone ijspakken.

Met de juiste fabricage, zorg en het opvolgen van onze eenvoudige aanbevelingen, zal uw thermische tas of automatische koelkast u aangenaam verrassen met zijn efficiëntie, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Tegelijkertijd is het fijn om te weten dat je een aardig bedrag hebt kunnen sparen, want in de winkel kost zo'n aankoop een aanzienlijk bedrag. U kunt verschillende thermische containers van verschillende afmetingen maken - kleine dozen voor individuele snacks op school, op kantoor of op training, reistassen voor 4-5 liter voor aankopen of bescheiden picknicks, ruime rugzakken vanaf 10 liter voor grote bedrijven en indrukwekkende blanco's, enz. ... Nu u weet hoe u met uw eigen handen een koeltas kunt maken, zal het niet moeilijk voor u zijn!

Zie ook:

29112 0

Voeg een reactie toe

Hoe te kiezen

Beoordelingen

Reparaties