huis Antwoorden op vragen Welke trommel is beter roestvrij staal of kunststof?

Welke trommel is beter roestvrij staal of kunststof?

Welke trommel is beter: roestvrij staal of kunststof?Hallo! Ik zou graag een wasmachine willen kopen, maar ik heb een probleem - ik kan niet beslissen over de keuze van een trommel. Ik heb gehoord dat een stalen vat duurzamer is dan een plastic. Bovendien kunnen er zelfs tijdens transport scheuren in plastic producten ontstaan. Tegelijkertijd zijn wasmachines met metalen trommels veel duurder. Moet ik ze kiezen en te veel betalen? Wat is ook het verschil tussen een honingraattrommel en een gewone trommel?
De vraag wordt beantwoord:

Igor MarkovIgor Markov

Ten eerste stel ik voor om de basistermen te begrijpen. De trommel is een bak waarin het wasgoed wordt gewassen. Het is gewoon te zien als je de deur of het deksel in de wasmachine opent. Omdat het in alle gevallen gemaakt is van roestvrij staal, zijn er hier geen opties. Er is echter ook een tank - een container waarin de trommel wordt geplaatst. Het is erin dat water met wasmiddelen wordt geleid, dat vervolgens door speciale sleuven in het compartiment met wasgoed gaat. Alleen de tank is gemaakt van kunststof en roestvrij staal.

Wat heeft de voorkeur?

Meer recentelijk hebben fabrikanten wasmachines aangeboden waarin geëmailleerde kuipen zijn geïnstalleerd. Tegelijkertijd bleek hun levensduur vrij kort te zijn: het was voldoende dat er een kleine barst op het glazuuroppervlak verscheen om roest op het metaal op deze plek te laten verschijnen. Daarom hebben veel fabrikanten van wasmachines een moeilijke beslissing genomen - weigerden dergelijke tanks te installeren. Als gevolg hiervan begonnen ze plastic of stalen tanks te installeren in hun huishoudelijke apparaten.

Om erachter te komen welke de voorkeur verdient, vergelijken we de voor- en nadelen in de samengevoegde tabel:

Roestvrijstalen onderdelen Plastic onderdelen
voors Minpuntjes voors Minpuntjes
Langste levensduur (hoogwaardig staal gaat tot 100 jaar mee) In een wasmachine met een metalen tank koelt het water sneller af Meer acceptabele kosten Gaat minder lang mee en vereist eerdere vervanging van het onderdeel
Bestand tegen chemicaliën die tijdens het wassen worden gebruikt (de metalen tank zal niet falen door reinigingsmiddelen of door het gebruik van ontkalkingsmiddelen) Kies een wasmachine met hoogwaardig staal, want goedkoop staal verliest sneller zijn prestatie Plastic zorgt voor een betere warmtebehoud, d.w.z. minder energieverbruik tijdens het wassen
Hoge kosten Goed plastic gaat ongeveer 20-25 jaar mee (d.w.z. de levensduur is vergelijkbaar met die van de wasmachine zelf)
Hoge geluids- en trillingsniveaus Laag geluidsniveau en trillingen

Het zal dus niet werken om ondubbelzinnig te zeggen wat de voorkeur verdient. Inderdaad, ten gunste van elk materiaal, kunt u uw redenen opgeven. Roestvrijstalen producten en kunststof onderdelen hebben echter hun eigen nadelen. Daarom kiezen fabrikanten van wasmachines (bijvoorbeeld ARDO) soms voor een compromisoplossing en maken ze de achterkant van de tank van roestvrij staal en zijn de zijkanten van plastic.Het blijkt dus de nadelen van beide materialen te verminderen en de voordelen te krijgen van het gebruik ervan. Ook de productiekosten van wasmachines worden hierdoor verlaagd.

Aandacht! "Plastic" moet in ons geval worden beschouwd als alle variaties van composietmaterialen die worden gebruikt bij de productie van tanks. Dit komt door het feit dat veel fabrikanten nieuwe versies van materialen maken voor de vervaardiging van tanks, die een merknaam krijgen (bijvoorbeeld fibran, polynox, carbotech, enz.). Er zijn weinig fundamentele verschillen tussen beide, maar tegelijkertijd streven alle fabrikanten ernaar om iets origineels aan te bieden.

Mocht uw wasmachine niet vaak van de ene plaats naar de andere worden vervoerd, dan kunt u kiezen voor een machine met een kunststof tank. We raden u echter aan om naast het materiaal eerst rekening te houden met andere belangrijke kenmerken. Bijvoorbeeld de hoeveelheid verbruikt water en elektriciteit.

Kenmerk van honingraattrommels

Om uw tweede vraag te beantwoorden - wat is het verschil tussen een honingraattrommel en een gewone - laten we een belangrijk punt verduidelijken. De honingraattrommel is een door Miele gepatenteerde ontwikkeling. In dit opzicht zijn andere merken wasmachines er niet mee uitgerust. De fabrikant beweert dat de aangeboden trommel zachter is voor het wasgoed, de energiekosten helpt verlagen en een langere levensduur heeft.

In een wasmachine bevat de binnenkant van de wasbak zeshoekige gaten die op een honingraat lijken. Door hun concave structuur vormt zich tijdens het wasproces een kleine waterfilm tussen het wasgoed en de trommel, die de kleding tijdens het wassen beschermt. Daarnaast zijn er geen gelaste onderdelen in het interieur (de meest kwetsbare punten). Dienovereenkomstig wordt de levensduur aanzienlijk langer.

Hoogwaardige roestvrijstalen onderdelen zijn natuurlijk een betrouwbaardere oplossing in vergelijking met kunststof tegenhangers van welk type dan ook. Kunt u echter genieten van een eeuw probleemloze werking van de tank? Wij zijn van mening dat dit het geval is als je kunt spreken van "overtollige kwaliteit". Laat u bij het kiezen van een wasmachine allereerst leiden door de technische kenmerken en stop bij het model dat helemaal bij u past. En kijk dan pas naar de materialen waaruit haar tank is gemaakt.

Nieuwe antwoorden op vragen van lezers:

Alle antwoorden
26565 0

Voeg een reactie toe

Hoe te kiezen

Beoordelingen

Reparaties