huis Antwoorden op vragen No-frost of drip koelkast - wat is beter?

No-frost of drip koelkast - wat is beter?

Wanneer het tijd is om de koelkast te vervangen, zit het belangrijkste probleem niet in het kiezen van een fabrikant, maar in het systeem - Geen vorst (geen vorst) of druppelen? Als we ons voor advies tot vrienden wenden, kan er geen definitief antwoord op deze vraag worden verkregen. Sommige mensen gebruiken in feite een koelkast met een klassiek druppelsysteem vanwege het feit dat het voedsel zogenaamd niet droogt. Anderen zijn uitsluitend voor vorstvrij, vanwege het gebrek aan vocht op de achterwand. In ieder geval moet de keuze verstandig worden benaderd, rekening houdend met alle voor- en nadelen.
De vraag wordt beantwoord:

Igor MarkovIgor Markov

Druppelkoelkasten houden nooit op met vechten Know-Forst voor zijn plaats op de markt. Nieuwe technologische oplossingen kantelen de weegschaal in de ene of de andere richting. Het is erg moeilijk om een ​​koelkastmodel te noemen dat zeker bij u past. Maar we geven een aantal tips om u te helpen bij het kiezen van een koelkast die volledig aan uw wensen voldoet. Laten we eerst eens kijken naar de fundamentele verschillen tussen deze systemen.

Overweeg het fundamentele verschil tussen het no-frost-systeem en het infuus

"No frost" wordt uit het Engels vertaald als de afwezigheid van vorst. Koelkasten van dit systeem zullen, indien correct gebruikt, nooit bedekt worden met een ijskorst. Het ventilatiesysteem in de koffer zorgt voor een continue luchtcirculatie waardoor condensvorming, de oorzaak van ijs, wordt voorkomen.

Het systeem is uitgevonden voor mensen die in tropische en subtropische klimaten leven die worden gekenmerkt door hun hoge luchtvochtigheid. Druppelsystemen in zo'n klimaat, je moet constant ontdooien, en no-frost loste dit probleem op door het gebrek aan vocht in hun kamers. Gebrek aan vocht in onze klimatologische omstandigheden leidt tot uitdroging van producten in koelunits met een dergelijk systeem. Maar het probleem wordt opgelost door speciale plastic bakjes en plastic zakken voor voedsel te gebruiken.

Druppelsystemen hebben een fundamenteel ander apparaat. Het verdampingssysteem aan de achterkant van de koelkast bevordert condensatie. Het systeem gaat ervan uit dat het resulterende vocht in de daarvoor bestemde container stroomt, waaruit het vervolgens verdampt. Het systeem brengt een klein ongemak met zich mee in gevallen waarin de afvoer verstopt is. Water begint zich op de bodem te verzamelen, direct onder de groenteladen. Hoewel het probleem zich niet voordoet met de juiste zorg voor de techniek.

Zie ook - Kan ik een magnetron op de koelkast zetten?

Wat zijn de voor- en nadelen van verschillende systemen.

Om het proces van het vergelijken van de twee systemen te vergemakkelijken, hebben we voor u een visuele tabel samengesteld met de belangrijkste voor- en nadelen van elk.

Druppel koelkasten Koelkasten "NO FROST"
Voordelen nadelen Voordelen nadelen
Een veel groter assortiment van het modellengamma. Ontdooien vereist, minimaal twee keer per jaar. Geen speciaal onderhoud vereist (voor hygiënische doeleinden wordt aanbevolen om de binnenoppervlakken eenmaal per jaar af te nemen) Het volume van de koelkast is kleiner vanwege de noodzaak om een ​​ventilatorsysteem in de behuizing te installeren.
Betaalbaardere prijzen Het temperatuurbereik verschilt enkele graden tussen de bovenste en onderste compartimenten Constante temperatuur van alle compartimenten van de koelkast Sommige modellen zijn erg luidruchtig (let op de kenmerken)
Kan tot 30% energie besparen Het druppelsysteem werkt niet in het vriesvak. Snel invriezen van voedsel. Meer energie verbruikend dan druppelkoelkasten.
Stille werking (om te begrijpen hoeveel er alleen mogelijk is tijdens gebruik) Condensatie op het achterwandoppervlak. Het no-frost systeem werkt op dezelfde manier in het vriesvak. Hoge kosten van koelkasten met kennis van zaken
Door het ontbreken van een ventilator is er meer ruimte voor de camera. De temperatuur in de cellen wordt langdurig hersteld. Snel herstel van het temperatuurregime na het sluiten van de koelkastdeur.
Geen condensatie op het achterwandoppervlak.

Gezien de nadelen van elk systeem, stel je niet het ergste geval voor. De luidheid van de werkende no-frost is erg relatief, er zijn druppelkoelkasten die veel meer geluid maken. Over het algemeen zijn er al heel wat verhalen verzonnen over know-frost.

Legendes over "No frost" koelkasten

De meest voorkomende misvattingen van consumenten over vorstvrije koelkasten.

  1. Drogen van alle producten onder invloed van droge lucht in het koelgedeelte. Het probleem wordt geëlimineerd door huishoudfolie en bakjes te gebruiken. Sommige producten worden langer bewaard in een droge omgeving. Dezelfde gebruikers van druppelkoelkasten sluiten het voedsel af om onaangename geurtjes in de kamer te voorkomen.
  2. Koelkasten met "No Frost" -systeem hoeven niet te worden ontdooid. De koelkast heeft onderhoud nodig en moet minstens één keer per jaar worden gewassen om de verspreiding van schadelijke micro-organismen te voorkomen. Bij het wassen van de koelkast moet de stroomtoevoer worden losgekoppeld, met als resultaat onvermijdelijk ontdooien.
  3. De vorstvrije kamers van koelkasten zijn veel kleiner. Ventilatie neemt natuurlijk wat ruimte in beslag, maar fabrikanten bieden een grote keuze aan modellen, waardoor het mogelijk is om een ​​koelkast met het vereiste volume aan te schaffen.

De nieuwste aanbevelingen voor het kiezen van een koelkast.

  1. Bekijk bij het kiezen van een koelkast de documentatie en evalueer afzonderlijk al zijn parameters.
  2. Was de druppelkoelkasten, met name de achterwand, niet tijdens het gebruik.
  3. Elke koelkast vereist zorg- en hygiënemaatregelen.
  4. Zorg bij het kopen van een koelkast voor plastic containers, deze zijn even nuttig voor elk systeem.

Onze aanbevelingen helpen u het verschil tussen koelkasten te begrijpen en te beslissen welk model het beste bij u past.

Nieuwe antwoorden op vragen van lezers:

Alle antwoorden
19991 0

Voeg een reactie toe

Hoe te kiezen

Beoordelingen

Reparaties