huis Reparaties Grote huishoudelijke apparaten Hoe de hendel op de deur van de wasmachine vervangen als deze kapot is?

Hoe de hendel op de deur van de wasmachine vervangen als deze kapot is?

Zelfs in de wasmachine van de hoogste kwaliteit kan het handvat afbreken. Het plastic gedeelte is erg kwetsbaar. Wanneer het wordt blootgesteld aan constante stress bij het openen, is het mogelijk dat het niet bestand is. Als je aan de hendel trekt voordat je het slot opent, zal deze ook snel breken. Het kan niet worden gerepareerd; u moet een nieuw onderdeel installeren. U kunt dit zelf doen.

Hoe de deur te openen als de hendel kapot is

het handvat van de wasmachinedeur brak

De oorzaak van de storing is meestal een onzorgvuldige omgang, en niet een huwelijk of een apparaat van slechte kwaliteit. Meestal breekt de hendel wanneer u de deur probeert te openen na het einde van de wasbeurt. U moet er voorzichtig op drukken totdat u een karakteristieke klik hoort, die aangeeft dat het slot is ontgrendeld, en vervolgens voorzichtig openen.

Belangrijk:

Nadat u klaar bent met wassen, moet u een paar minuten wachten, de deur blijft enige tijd vergrendeld.

Bij pech hoeft u zich geen zorgen te maken. U kunt een onderdeel vervangen zonder een specialist te bellen. U moet het eerst ontmantelen. Dit kan op verschillende manieren.

U moet eerst het kapotte onderdeel inspecteren. Als slechts een deel van de kruk afbreekt, kunt u de deur misschien voor de rest openen. Waarvoor je soms gereedschap nodig hebt. Als u met een tang het resterende deel op de deur neemt, moet u op de veer drukken en het luik naar u toe trekken. Als deze stappen niet helpen, kunt u andere methoden gebruiken:

 • Als de machine is uitgerust met een noodopening, moet aan de speciale kabel of hendel worden getrokken. Het bevindt zich in de buurt van het afvoerfilter. Om er te komen, moet u het onderste paneel verwijderen.
 • Open het luik van binnenuit. U moet de bovenklep van de apparatuur verwijderen en het binnenste slot met de hand bereiken. Druk erop en duw de deur van binnenuit.
 • Met een touw. Pak een sterk touw en steek het in het gat tussen het luik en het lichaam vanaf de zijkant van het slot. Trek aan het touw en trek het van beide kanten naar het slot. Het touw duwt tegen de hendel en de machine gaat open.

Zie ook - Hoe u een kapotte wasmachine met geweld leeg laat lopen

Hoe te ontmantelen

Om de hendel te vervangen, moet de deur van de machine worden verwijderd en het kapotte onderdeel worden gedemonteerd.

Belangrijk:

Onthoud voor het demonteren van de deur de locatie van de bouten, de bevestigingspunten van de handgreep en de zijkant van de glashelling. Het is beter om een ​​foto van haar te maken, om niet te vergeten.

Het is niet moeilijk om het zelf te ontmantelen, zonder de hulp van een meester. De instructie is heel eenvoudig:

 1. Open de deur. Zoek de bevestigingspunten aan het lichaam in de buurt van de luifel. In de regel zijn dit zelftappende schroeven die met een kruiskopschroevendraaier losgedraaid kunnen worden.
 2. Verwijder de laaddeurafdekking en plaats deze op de vloer. Het moet worden gedemonteerd.
 3. Draai de bevestigingsbouten rond de omtrek van de kap los. Hiervoor is een standaard- of kruiskopschroevendraaier nodig, afhankelijk van het type bevestiging.
 4. Steek een platte schroevendraaier in de opening tussen de binnenste en buitenste delen, wrik hem los. Demonteer de deur in twee helften, verwijder het glas.
 5. Het handvat is bevestigd met een metalen staaf.Het is vereist om erop te drukken met een priem of een dunne pin, de staaf te duwen en vast te haken en vervolgens eruit te trekken.
 6. Pak het handvat en de veer.

Advies:

Het is beter om het bevestigingspunt van de handgreep voor demontage te fotograferen om tijdens de montage niet in de war te raken.

Hoe een nieuwe handgreep te installeren

De pen moet worden gekocht bij een ijzerhandel. Als u gaat winkelen, moet u het model en de naam van de machine herschrijven zodat het nieuwe onderdeel past. Het is uitgerust met een veer en een staaf die nodig is voor bevestiging.

Handvat installatie-instructies:

 1. Plaats de veer. Het is vereist om het op dezelfde plaats te plaatsen waar de vorige stond. Het is belangrijk hierbij oplettend te zijn. De veer moet precies op zijn plaats passen. Het is best moeilijk, je moet het proberen.
 2. Steek de haak met het handvat zo ver mogelijk in.
 3. Plaats de pin als het onderdeel op zijn plaats zit. Het moet door alle gaten worden gehaald. Tijdens het duwen moet het worden gedraaid om het binnendringen in de gaten te vergemakkelijken. U kunt een tang gebruiken.

Nadat u het probleem heeft verholpen, moet u controleren of de hendel goed werkt. Door de veer is hij iets ingetrokken. Als de hendel niet door de veer wordt ingedrukt, is deze niet correct geplaatst. Het is beter om het meteen te demonteren en opnieuw te proberen.

Vervolgens plaatst u het glas en bevestigt u de tweede helft van het deksel totdat deze klikt. Zet de helften vast met de bevestigingsbouten en monteer de deur op de machine.

Advies:

Als u er zelf niet achter kunt komen hoe u de hendel moet vervangen, is het beter om de meester te bellen om de onderdelen niet te beschadigen.

Zie ook:

9792 0

Hoe te kiezen

Beoordelingen

Reparaties