huis Reparaties Grote huishoudelijke apparaten Wasmachine Atlant geeft fout F3 - wat betekent dit?

Wasmachine Atlant geeft fout F3 - wat betekent dit?

Gewoonlijk stop je het wasgoed in de trommel en begon je te wassen, en na een tijdje merkte je dat de Atlant-wasmachine niet wast en de F3-code afgeeft. De F3-fout in de Atlant-machine verschijnt bijvoorbeeld ongeacht het programma en bovendien kan het wassen heel goed doorgaan. Wat betekent deze code en hoe lost u het opgetreden probleem op?

Het decoderen van de fout

Stiralnaja mashina Atlant vydaet oshibku F3

De F3-foutcode betekent dat er een probleem is met het verwarmen van water: het is er niet of, integendeel, het is overdreven. In dit geval kan de machine normaal werken in de wasmodi in koud water, maar in programma's met verwarming verschijnt er een fout. Bij modellen zonder scherm wordt deze fout als volgt aangegeven: de 3e en 4e afvoerindicatoren zijn aan.

Als u merkt dat uw linnen slecht gewassen is, terwijl u een muffe geur voelt, is er hoogstwaarschijnlijk een storing van het verwarmingselement.

Redenen die geen reparatie vereisen

  • Elektrische verbinding. Het is noodzakelijk om duidelijk te traceren of er schade is aan het snoer zelf of de stekker. Het is ook belangrijk dat de aansluiting op het elektriciteitsnet rechtstreeks wordt uitgevoerd, dat wil zeggen direct op het stopcontact, en niet met behulp van een adapter.
  • Er is een systeemcrash opgetreden. Als dit de eerste keer is dat u een dergelijke fout heeft, kunt u de machine de tijd geven om te rusten. Koppel de machine los door het netsnoer letterlijk tien minuten uit het stopcontact te trekken. Het crasht vrij vaak, maar het is tijdelijk en een dergelijke herstart zal helpen.
  • Controleer de aansluiting van de bedrading van het verwarmingselement. Dit scenario is mogelijk als het apparaat is gedemonteerd voordat dit type defect is. Het is waarschijnlijk dat de contacten net een beetje van hun gebruikelijke plaats zijn afgedreven.

Zie ook - Atlant-wasmachine geeft fout F4 - wat betekent dit?

Storingen die moeten worden gerepareerd

Naast storingen die niet gerepareerd hoeven te worden, zijn er storingen die direct gerepareerd moeten worden.

Het verwarmingselement is kapot gegaan

Als bij het wassen op hoge temperatuur het glas van het luik koud blijft, is het verwarmingselement defect. Als de wasmachine een schok krijgt, kan de isolatie van de verwarming beschadigd raken, wat kortsluiting en zelfs brand kan veroorzaken. De oorzaak van de storing kan een fabrieksfout of een weegschaal zijn. Het verwarmingselement kan niet worden gerepareerd; vervanging is vereist. Zorg ervoor dat u het verwarmingselement controleert met een multimeter, misschien zit het probleem er niet in, maar in de temperatuursensor (in sommige modellen is de temperatuursensor apart van de verwarming geïnstalleerd).

Gebroken thermische sensor

Het verschijnen van de F3-fout aan het begin van de was, wanneer de wasmachine niet opwarmt, oververhit raakt of het water helemaal kookt, kan duiden op een storing van de temperatuursensor - een temperatuursensor die de temperatuur van het water in de wasmachine meet. In dit geval is de vervanging van de temperatuursensor vereist en als deze rechtstreeks in het verwarmingselement is ingebouwd, wat bij de meeste modellen wordt waargenomen, is een volledige vervanging van het verwarmingselement vereist.

Defecte besturingskaart

Als 12-15 minuten na de start van het wassen de F3-fout wordt weergegeven op het display van de Atlant-machine en het wasproces volledig stopt, betekent dit dat de besturingskaart kan zijn mislukt. Dit is een microschakeling die het werkproces van de wasmachine regelt. Kortom, het relais op de besturingskaart brandt door, wat verantwoordelijk is voor het inschakelen van het verwarmingselement of de baan. In dit geval moet u het doorgebrande relais vervangen of de sporen solderen. Op het moment dat de processor uitvalt, moet de regeleenheid volledig worden vervangen.

Bedradingsprobleem

Als de F3-fout in de wasmachine verschijnt en vervolgens verdwijnt, is de bedrading van het verwarmingselement naar de regelmodule beschadigd. In een dergelijke situatie moet u de beschadigde bedrading verdraaien of de lus volledig vervangen door draden.

Zie ook:

8385 0

Hoe te kiezen

Beoordelingen

Reparaties