huis Reparaties Grote huishoudelijke apparaten LG-wasmachine geeft fout DE - wat betekent dit?

LG-wasmachine geeft fout DE - wat betekent dit?

We sloten de deur, drukten op “Start”, en in plaats van water te vullen, toonde het display de code DE. In principe verschijnt deze fout aan het begin van de wasbeurt. Wat moeten we doen? Wat betekent de DE-fout in de LG-wasmachine? Hoe los ik het probleem zelf op? In dit artikel vindt u antwoorden op al deze vragen.

Het decoderen van de fout

Wasmachine LG geeft fout DE

De DE-fout betekent dat de deur van de wasmachine niet gesloten is of dat het deurslot niet werkt. In wezen is de oorzaak van de storing het schuifdakvergrendelingsmechanisme (HLD), maar de scharnieren, handgreep, grendelhaak of bedieningsmodule kunnen ook defect zijn.

Op LG wasmachines zonder display staat de DE-code voor: alle temperatuurindicatoren, wasmodus en spoelindicator knipperen of lichten tegelijkertijd op. Deze signalen geven aan dat de luikdeur niet gesloten is.

Zie ook - PF-fout in LG-wasmachine - wat te doen, hoe te decoderen?

Hoe u de fout zelf kunt oplossen

Het lijkt erop dat de oorzaak van de storing bekend is en het is alleen voldoende om het luik strakker te sluiten. Vaak zijn dergelijke acties voldoende en verdwijnt het probleem. Anders treedt de storing om een ​​ernstiger reden op:

  • Gebroken grendelhaak, vergrendeling schuifdak
  • Verplaatsing van de veer of klem, vergrendeling schuifdak
  • Storing van de elektronische sensor van de schuifdakvergrendeling
  • Storing in de besturingskaart van de wasmachine

Belangrijk:

De meest voorkomende oorzaken van de fout worden hier opgesomd, andere, minder bekende storingen zijn mogelijk en voor hun precieze bepaling wordt aanbevolen om een ​​specialist te bellen.

In het geval van het optreden van DE-code, wordt het aanbevolen om een ​​reeks opeenvolgende acties uit te voeren die kunnen helpen om de fout zelf te verhelpen.

  • Om te beginnen is het de moeite waard om de dichtheid van het sluiten van het luik te controleren, misschien is het niet gesloten. Om dit te doen, hoeft u er alleen maar harder op te drukken.
  • U moet ook de hele deur inspecteren op externe interferentie.
  • Onderzoek de binnenkant van de luikdeur, het is mogelijk dat er kleding tussen het laadluik en de trommel is gekomen en het goed sluiten belemmert. Je moet ook op het lipje van de houder letten, misschien zitten er voorwerpen op die de sluiting hinderen.
  • Controleer de luikdeur op vervormingen, als ze worden gevonden, is het nodig om de zijscharnieren vast te draaien.
  • Als niets van het bovenstaande wordt gevonden of niet helpt, moet u de wasmachine volledig resetten. Voer hiervoor de volgende stappen in volgorde uit: open het luik, koppel de machine los van het elektriciteitsnet door de stekker uit het stopcontact te halen, wacht 15-20 minuten, sluit de machine weer aan en sluit het luik.

Als de fout na het uitvoeren van de bovenstaande stappen aanhoudt, is het logisch om andere oorzaken van de storing te overwegen.

Storingen die moeten worden gerepareerd

Gebruik de volgende tabel om de oorzaak van de fout te achterhalen:

beschrijving van het probleem Oorzaak van een fout Oplossing
De luikdeur sluit of vergrendelt niet volledig. De grendelhaak is erg versleten of gebroken Element vervanging
De deur sluit en vergrendelt, maar de machine start het wasprogramma niet. Het slot is defect Element vervanging
In de modus wassen, spoelen of centrifugeren stopte de wasmachine met werken en genereerde een DE-fout. Er is een brandgeur. Defecte besturingsmodule. Meestal "lijdt" het microcircuit aan het doorbranden van contacten tijdens stroompieken of aan het binnendringen van water in de elektronica. Het voorpaneel moet worden verwijderd door het bovenste deel van de machine te demonteren. Verwijder vervolgens het bord. De beschadigde gebieden zijn onmiddellijk zichtbaar - ze worden zwart, de doppen van de condensatoren worden convex, sporen van breuken zijn zichtbaar. Als er een defect onderdeel wordt gevonden, wordt het eraf gesoldeerd en wordt er een nieuw op zijn plaats geïnstalleerd.
De kruk doet het niet en de deur zit niet vast. Gebroken handvat Element vervanging
De luikdeur sluit niet en staat scheef Loop slijtage De lussen aanpassen of volledig vervangen

Gevolgtrekking

Storingen aan de wasmachine zijn niet uitgesloten van zijn levenscyclus. Daarom zullen mensen die dit artikel hebben gelezen, in het geval van een veelgemaakte fout, de oorzaak van het ongemak volledig kunnen achterhalen en dit vaak zelf kunnen corrigeren. Maar het is altijd beter de fout te vermijden dan deze te corrigeren. Dus vergeet de regels voor bediening en respect niet.

Zie ook:

7068 0

Hoe te kiezen

Beoordelingen

Reparaties