huis Zorg Grote huishoudelijke apparaten Waarom ruikt het wasgoed onaangenaam na het wassen in de wasmachine?

Waarom ruikt het wasgoed onaangenaam na het wassen in de wasmachine?

Mensen kopen een wasmachine zodat hun kleding niet alleen schoon is, maar ook lekker ruikt. Elke moderne wasmachine heeft de functie om het gewassen wasgoed op te frissen. Het komt echter voor dat op een mooie dag, na het wassen, de was schoon is, maar de geur ervan niet de meest aangename is. Dit kan worden veroorzaakt door een defect aan de wasmachine, het gebruik van een ongeschikt wasmiddel of een slechte waterkwaliteit. Lees meer over de redenen waarom wasgoed stinkt na het wassen in de wasmachine in dit artikel.

Oorzaken van onaangename geuren

het wasgoed ruikt slecht na het wassen

Er zijn enkele redenen, maar als ze niet op tijd worden geëlimineerd, kunnen ze ernstiger problemen worden. Dus waarom stinkt het linnen:

 • het water staat stil in de afvoertank. Waarschijnlijk het meest populaire probleem, omdat sommige mensen er niet volledig uitlekken of er aandacht aan besteden, zodat vuil water vermengd met afvalpoeder op de bodem van de tank kan blijven. Dit mengsel vormt na enige tijd een onaangenaam slijm, dat bij de volgende wasbeurt met schoon water wordt gemengd en als gevolg daarvan een onaangename geur;
 • verstopping van afvoerleidingen, leidingen en afvoerfilters. Water wordt niet gezuiverd en afgevoerd als dat nodig is, vandaar de stank;
 • verstopping van het riool. De stank van het riool kan de binnenkant van de machine binnendringen en deze penetrante geur absorbeert het wasgoed;
 • door een storing van de machine zelf, dat wil zeggen dat de cuvette voor waspoeder slecht wordt uitgewassen, waardoor de resten van het poeder gaan beschimmelen en met slijm worden bedekt, daar is navenant weinig plezier aan;
 • als de wasmachine lange tijd niet wordt gebruikt, kan er water op de wanden van het trommelelastiek stagneren. Er kunnen zich schimmel en opeenhopingen op vormen. Het is moeilijk om ze niet op te merken, maar er zijn verschillende mensen;
 • het poeder is van slechte kwaliteit, of het heeft te lang gelegen en heeft zijn eigenschappen verloren. Het is ook belangrijk om de dosering in acht te nemen bij het wassen van dingen, omdat overtollig poeder niet altijd wordt weggespoeld en op de wanden van de trommel kan blijven. Het komt voor dat het poeder zelf slecht ruikt, in dit geval is het beter om het te vervangen;
 • uw unit is geïnstalleerd in een gesloten ruimte die slecht geventileerd is en voldoende vocht heeft, zoals een badkamer.

Al deze problemen kunnen zelf worden geëlimineerd, het belangrijkste is om ze niet uit te voeren.

Zie ook - Geheimen van het ontharden van water in een wasmachine

Het wegnemen van de oorzaken van

oorzaken van onaangename geur

Als het wasgoed na het wassen slecht ruikt, moet het natuurlijk worden gewassen om de geur kwijt te raken. Om de oorzaak van dit incident te achterhalen, moet u uw auto zorgvuldig controleren en soms is het zelfs nodig om deze te demonteren. Dit alles kan in fasen worden gedaan.

Eerst moet u het afvoerfilter controleren. Voor de meeste fabrikanten bevindt deze zich, ondanks het verschil in modellen, onderaan de achterkant. Het proces zelf is niet tijdrovend, maar vereist speciale zorg en nauwkeurigheid. Nadat u het hebt verwijderd en het water eerder hebt afgetapt, kunt u beginnen met het reinigen van het filter en de locatie. U kunt het schoonmaken met elk schoonmaakmiddel en afwasmiddel.

Het is de moeite waard om het apparaat te controleren op de aanwezigheid van overtollig water in de machine, zodat het water niet stagneert en dienovereenkomstig verdort.

Maak vervolgens de poedercontainer of cuvette schoon. Het is heel gemakkelijk te krijgen, bijna alle machines hebben hetzelfde poedertoevoerapparaat. Eenmaal verwijderd, moet het worden schoongemaakt en gewassen met chemische reinigingsmiddelen. Terwijl de container wordt schoongemaakt, kunt u het compartiment ervoor doen. Hij heeft ook de neiging om vies te worden. Het compartiment, als het niet te vuil is, wordt met dezelfde middelen of gewoon met een natte doek uitgewassen. Na het schoonmaken en drogen kun je alles weer terugleggen.

De volgende stap is om het afvoersysteem en het riool zelf te controleren. Het is gemakkelijk te controleren zonder typemachine. Let net als je het water afvoert goed op hoe het weggaat. Als dit proces erg langzaam verloopt, kunnen we concluderen dat de sifon verstopt is en moet worden schoongemaakt. Je moet ook op de geur letten, want dit is vaak het bewijs van een verstopt riool. Dan kunt u het afvoersysteem van uw machine zelf controleren. Slangen kunnen ook verstopt raken en slijm van binnenuit. Deze worden allemaal schoongemaakt met wasmiddel en chemische reinigingsmiddelen.

Het laatste dat u moet controleren, is de rubberen afdichting op de luikdeur. Schimmelvorming, kalkaanslag en slijmresten kunnen na het wassen tot problemen leiden zoals onaangename geurtjes in het wasgoed. Rubber is vrij moeilijk schoon te maken, dus er zijn agressievere stoffen nodig, zoals een oplossing van kopersulfaat en citroenzuur. Met een doek zijn de manchetten binnen een half uur weer opgeruimd. We raden u ook aan om een ​​droge wasbeurt met citroenzuur en azijn uit te voeren voor het reinigen van restanten. Na al deze handelingen kunt u het wasgoed wassen en controleren.

Hoe kunt u verdere onaangename geurtjes voorkomen?

Hier zullen we u alleen periodieke profylaxe adviseren. Het omvat het controleren, spoelen en drogen van de machine na elk gebruik. U hoeft de luikdeur niet te sluiten, omdat er vocht binnen kan blijven en dit zal leiden tot schimmelvorming. Bewaar geen voorwerpen in de wastrommel. De geur van vuile was kan door de unit zelf worden geabsorbeerd en doorgegeven aan het toch al schone wasgoed.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen erachter te komen waarom het wasgoed slecht ruikt na het wassen in de wasmachine. Wees voorzichtig bij het gebruik van uw huishoudelijke apparaten.

Zie ook:

10498 2

2 gedachten over "Waarom ruikt het wasgoed onaangenaam na het wassen in de wasmachine"

 1. Tatyana:

  Ik heb een SAMSUNG-machine

 2. Ruslan:

  en ik heb LG. Na gebruik van de wasmachine (na ongeveer 8 jaar), kwam ik een onaangename geur tegen. De beslissing om de binnenkant te reinigen met citroenzuur werkte niet. De geur werd erger. Ik loste het probleem op door de wasmachine volledig uit elkaar te halen en de trommel en alle leidingen schoon te maken. Ik heb voor mezelf een conclusie getrokken: het is niet nodig om tot een dergelijk resultaat te leiden. Reinig de binnenkant met azijnzuur of citroenzuur.

Voeg een reactie toe

Hoe te kiezen

Beoordelingen

Reparaties