huis Zorg Kleine huishoudelijke apparaten Hoe u uw stofzuigerfilters reinigt

Hoe u uw stofzuigerfilters reinigt

De staat van de filters bepaalt in grote mate de kwaliteit van de stofzuiger. Een verstopt filter is een van de meest voorkomende redenen waarom een ​​stofzuiger luid begint te werken en er uiteindelijk voor kan zorgen dat deze defect raakt. Er zijn verschillende soorten filters die worden gebruikt in stofzuigers, die verschillen in de manier waarop ze de lucht reinigen. Daarom hangt het van het specifieke type af of het mogelijk is om het filter uit een stofzuiger te wassen. Laten we eens kijken hoe we het op de juiste manier kunnen schoonmaken om het niet te bederven.

Filterzak

Het kan worden weggegooid (gemaakt van papier) en herbruikbaar (meestal gemaakt van synthetische stof). Een te volle wegwerpzak moet worden weggegooid en kan niet opnieuw worden gebruikt. Bij hergebruik kan de wegwerpzak op elk moment breken. En dan kan al het vuil in het motorcompartiment vallen en de motor uitschakelen.

Na gebruik moet een herbruikbare stoffen zak goed worden uitgeslagen en vervolgens worden gewassen met een poeder (wasmiddel). Na droging is de zak klaar voor hergebruik.

Cycloonfilter

Bestaat uit een grote plastic container (deze wordt gebruikt om grof vuil en stof op te vangen) en verschillende fijne filters. Na gebruik moet de container worden gedemonteerd en moet elk filter afzonderlijk worden gereinigd, afhankelijk van het type en de kenmerken. De grote plastic stofbak moet worden ontdaan van vuil, grondig worden gespoeld en gedroogd.

Aquafilter

Bij wasstofzuigers bestaat het filtersysteem uit een aquafilter (waterfilter) en een fijnfilter. In het waterfilter wordt het stof bevochtigd, waarna de deeltjes naar de bodem zakken. De aquafilter moet grondig worden gewassen (u kunt speciale chemicaliën gebruiken die plastic niet aantasten), daarna drogen en terug in de stofzuiger plaatsen.

Advies! Het wordt aanbevolen om de container en filters alleen met koud water te spoelen.

HEPA-filters

Het is gebruikelijk om naar fijne filters te verwijzen, omdat ze zorgen voor luchtfiltratie van 99,5% van de insluitsels (onzuiverheden). Ze vangen niet alleen de kleinste stofdeeltjes op, maar ook dierenhaar, allergenen en zelfs micro-organismen.

Of het mogelijk is om het HEPA-filter voor een stofzuiger te wassen - dit kan worden verduidelijkt door de handleiding te lezen. Ze zijn van twee soorten: wegwerpbaar en herbruikbaar. Er zijn twee manieren om een ​​herbruikbaar HEPA-filter schoon te maken (functionaliteit te herstellen):

  • Water - spoel af onder stromend water uit een kraan of douche en droog ze vervolgens grondig af. Gebruik hierbij geen wasmiddelen. Kan pas volledig droog worden gebruikt, de luchtdoorlaatbaarheid is aanzienlijk verminderd, wat leidt tot een verlies aan zuigkracht en een toename van de belasting van de draaiende motor.
  • Lucht - geblazen door een krachtige luchtstroom, die in de richting tegengesteld is aan de hoofdrichting van de filtratie. HEPA-papieren filters kunnen maar een paar keer worden gereviseerd. Houd er rekening mee dat het na het reinigen zijn eigenschappen gemiddeld ongeveer 15-20% verliest na elke herstelbewerking.

Koolstoffilter

Het is vrij zeldzaam, het belangrijkste doel is om onaangename geuren te absorberen. Geschikt voor eigenaren van gezelschapsdieren.Het is een rechthoekige cassette gevuld met geactiveerde filterkorrels. De levensduur is 2-3 maanden en het maakt niet uit hoe actief de stofzuiger wordt gebruikt. Omdat de cassette ook geurtjes opneemt als de stofzuiger niet werkt. Dit filter is volledig wegwerpbaar, de lage prevalentie wordt ook verklaard door de hoge prijs - vanaf $ 30.

5518 0

Voeg een reactie toe

Hoe te kiezen

Beoordelingen

Reparaties