huis Installatie / configuratie Ingebouwde apparaten Installatietips voor doe-het-zelvers

Installatietips voor doe-het-zelvers

Diepvriezers hoeven alleen te worden geïnstalleerd als u niet voldoende vriesruimte beschikbaar heeft om voedsel bij temperaturen onder het vriespunt in de koelkast te bewaren. Op dit moment is er een breed scala aan huishoudelijke diepvriezers op de markt, ze zijn van twee soorten, gewoon, vrijstaand en ingebouwd onder het aanrecht. In dit artikel helpen we u erachter te komen hoe u de vriezer op de juiste manier met uw eigen handen installeert en aansluit, zonder een specialist te bellen.

Installatie Vereisten

Vereisten voor installatie van de vriezer

  1. De eerste stap is het zorgvuldig lezen van de vereisten voor het installeren van een vriezer en het aansluiten op het elektrische netwerk van het appartement. Om alles goed te laten verlopen, moet u enkele eenvoudige tips volgen.
  2. Ongeacht waar u het apparaat installeert, of het nu een wand of een keukentafel is, er moet aan een belangrijke voorwaarde worden voldaan, namelijk de aanwezigheid van een luchtspleet die nodig is voor het apparaat. Het moet minimaal ongeveer 5 centimeter zijn en aan alle kanten van het huishoudelijk apparaat worden aangebracht. De onderste opening moet ongeveer 8 centimeter zijn om de vriezer goed te laten afkoelen.
  3. Het is ten strengste verboden om een ​​ingebouwde vriezer onder een gas- of elektrisch fornuis te plaatsen. Als u de vriezer toch op zo'n plek wilt plaatsen, moet u deze aan de andere kant van de kachel installeren.
  4. In tegenstelling tot een koelkast kan de vriezer in een koelcel worden geplaatst. Voordat u de vriezer in onverwarmde ruimtes, zoals een zolder of een balkon, installeert, moet u zich echter vertrouwd maken met de technische documentatie, die de toegestane bedrijfstemperatuur van het apparaat specificeert, de zogenaamde klimaatklasse.
  5. Voordat u de vriezer installeert, moet u ervoor zorgen dat de bedrading de belastingen erop kan weerstaan ​​als het apparaat is ingeschakeld. Meestal is de bedrading in oude huizen en appartementen vrij oud en zelden denkt iemand erover om deze te veranderen. Om ervoor te zorgen dat het apparaat niet defect raakt, is het noodzakelijk om krachtige bedrading met een aardlus te gebruiken. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de bedrading te vervangen.
  6. Als uw apparaat geen automatische deurvergrendelingsfunctie heeft, kunt u een klein trucje gebruiken. Draai de twee achterpoten los, door de lichte vervorming van de kast gaat de deur niet vanzelf open als je hem niet volledig hebt gesloten.
  7. In het geval dat het snoer van het apparaat het stopcontact niet bereikt, is het verboden om een ​​dergelijk apparaat te gebruiken als overspanningsbeveiliging, in de gewone mensen een drager genoemd. Het is noodzakelijk om het stopcontact met uw eigen handen over te brengen om de vriezer rechtstreeks op het netwerk aan te sluiten.

In dit artikel hebben we u verteld hoe u een vriezer met uw eigen handen kunt installeren en aansluiten, en enkele punten verduidelijkt die uw leven bij het gebruik van de vriezer kunnen vereenvoudigen.

Zie ook - De beste thuisvriezers volgens klantrecensies

9338 0

Voeg een reactie toe

Hoe te kiezen

Beoordelingen

Reparaties