huis Installatie / configuratie Air conditioning apparatuur Doe-het-zelf installatie van een warme plint

Doe-het-zelf installatie van een warme plint

Geconfronteerd met een keuze, uit een voldoende groot aantal opties, de meest effectieve manier om een ​​huis te verwarmen, nemen mensen meestal hun toevlucht tot die opties die een minimale initiële investering opleveren die een aanvaardbare warmteoverdrachtscoëfficiënt kan opleveren. Een nieuwe trend hierin was het plaatsen van een verwarmde plint. In Europa wordt dit systeem al ongeveer twee decennia gebruikt, wat dienovereenkomstig een vrij hoge indicator van efficiëntie aangeeft. Een elektrische plint is een metalen constructie waarbinnen een verwarmingsapparaat is geïnstalleerd; verwarming vindt rechtstreeks plaats door middel van infraroodstraling. Dit systeem kan in een enkele versie of in combinatie met radiatorbatterijen werken.

Installatie is mogelijk op bijna elk gebied, of het nu een appartement of een zomerhuisje is. Als u besluit om u bij de eigenaren van deze units aan te sluiten, laten we u zien hoe u met uw eigen handen een warmwater- en elektrische plint installeert.

Warm plintapparaat

Warm plintapparaat

Uiterlijk hebben alle elementen van de unit geen speciale verschillen in vergelijking met een gewone plint, meestal zijn ze gemaakt van een opvouwbare aluminium behuizing. De afmetingen van typische modellen warme plinten zijn 14 centimeter hoog en drie breed. Binnenin is door middel van gemonteerde beugels een verwarmingselement geïnstalleerd, dat bestaat uit twee koperen leidingen verbonden door messing ribben. Alle verwarmingseenheden zijn verbonden in een enkel systeem met behulp van krimpmoeren of solderen met kopersoldeer. In de hoeksecties zijn de elementen verbonden met koperen of polymeerbuizen. U kunt zich geen zorgen maken dat het apparaat na verloop van tijd gaat roesten, omdat er alleen non-ferro metalen worden gebruikt in het productieproces van het product, die op hun beurt zorgen voor een hoge warmteoverdrachtscoëfficiënt van de plint.

Hoe warm plinten werken

De installatie van een warme plint wordt rond de hele omtrek van de kamer uitgevoerd, zodat de kamer soepel en gelijkmatig wordt verwarmd. Dit wordt verzekerd door middel van warmteverdeling via speciale gaten in het bovenste deel van het apparaat. Om de kamer op een acceptabel niveau te verwarmen, 20-24 ° C, is het noodzakelijk om de aluminium platen te verwarmen tot een temperatuur van 40-70 ° C.

Het volgende aspect is het waard om op te letten! In vergelijking met conventionele radiatoren die zich op een bepaalde afstand van de vloer bevinden, produceert het warme plintsysteem verwarming vanaf bijna de onderkant van de kamer.

Ruimteverwarming wordt uitgevoerd door de warmteoverdracht van de muren, ze absorberen eerst de warmte die van de plinten komt en worden vervolgens passieve warmtebronnen. Doordat de warmte zich gelijkmatig door de kamer verspreidt, heb je nergens koude zones.De installatie van meubels heeft op geen enkele manier invloed op de werking van het apparaat, de efficiëntie blijft hetzelfde.

Soorten warme plinten

Soorten warme plinten

Volgens het werkingsprincipe zijn de units onderverdeeld in elektronisch en hydraulisch.

De elektrische plint is gemaakt van gepaarde buizen van koper, waar in een ervan een kabel is gemonteerd, van een hittebestendig materiaal met siliconenisolatie, terwijl in de andere een lage temperatuur verwarmingselement is geplaatst, met een maximale verwarmingstemperatuur van ongeveer 60 ° Celsius. De temperatuurregeling wordt uitgevoerd met behulp van een elektrische sensor, thermostaat. Het product heeft een speciale klem voor aarding, dit mag u niet verwaarlozen.

In de waterplint fungeert gedestilleerde vloeistof of antivries als warmtegeleidende vloeistof. Deze elementen worden verwarmd door middel van een ketel, of door middel van een koppeling in een centraal verwarmingssysteem. Deze methode is zuiniger dan een elektrische plint, aangezien de tweede een bepaalde hoeveelheid elektriciteit verbruikt. De temperatuur wordt geregeld met een thermoklep of in automatische modus.

Besteed uw aandacht! De afstand waarmee u de lijnen van de waterplint kunt strekken is beperkt tot 15 meter, als de ruimte groter is, moeten extra autonome contouren worden geïnstalleerd.

Laten we het hebben over de voor- en nadelen van een dergelijk systeem.

Laten we het hebben over de voor- en nadelen van een dergelijk systeem.

Laten we de belangrijkste voordelen van dit type apparaat op een rijtje zetten:

 1. Het principe van het verwarmen van een kamer door middel van een warme plint in zijn werkingsprincipe is in de verte vergelijkbaar met een warme vloer, maar het installatieproces is minder arbeidsintensief en veel zuiniger. Houd er rekening mee dat u in veel kamers geen vloerverwarming kunt installeren, met name vloerverwarming met water. Voor het plaatsen van de plint heeft u alleen een volledig vlakke wand nodig. Indien nodig kunt u het systeem eenvoudig demonteren en op een andere plaats monteren.
 2. Met behulp van een warme plint bereik je in vrijwel elke ruimte een gunstig klimaat. Langzaam stijgende luchtstromen zullen geen stof door de kamer duwen. Warmte is niet geconcentreerd in het bovenste deel van de kamer, maar wordt gelijkmatig over de kamer verdeeld.
 3. Vanwege het feit dat de wanden als een warmteopnemend scherm zullen werken, kunt u de aanwezigheid van schimmel en vocht in de kamer voor altijd vergeten. Er zal geen condensatie optreden in grote glasoppervlakken.
 4. De installatie van een dergelijk systeem zal een gewoon persoon niet laten zweten, omdat de eenvoud van montage wordt verzekerd door de blokstructuur, die eenvoudig met elkaar moet worden verbonden en aangesloten op de stroomvoorziening of het centrale verwarmingssysteem.
 5. Doordat het apparaat niet opwarmt tot hoge temperaturen, kun je niet bang zijn dat je meubels, behang, gordijnen of andere huishoudelijke artikelen onbruikbaar worden.
 6. De plint valt niet op voor uw gasten, hij zal harmonieus in uw interieur integreren, want voordat u koopt, kunt u de kleur naar wens kiezen.

Laten we de nadelen doornemen:

 1. Een van de eerste nadelen is de hoeveelheid die nodig is om een ​​warm plintsysteem aan te schaffen.
 2. Het tweede nadeel van elektrische plinten zijn de elektriciteitsprijzen, omdat ze met de dag groeien en je er een aanzienlijk deel van nodig hebt voor normaal gebruik.
 3. Het warme plintsysteem is niet in staat om de kamer in een oogwenk te verwarmen, het is ontworpen om de temperatuur in de kamer op peil te houden.

Voorbereidende activiteiten vóór de systeeminstallatie

De eerste stap is om het benodigde vermogen van het apparaat te berekenen en een keuze te maken uit het type apparaat, water of elektrisch. Het aantal benodigde verwarmingselementen voor elke kamer is individueel en hangt af van het klimaat, de aanwezigheid van dubbele of driedubbele beglazing in de raamopeningen en de ruimte die verwarmd moet worden.Om een ​​acceptabele kamertemperatuur te garanderen, is de gemiddelde waarde honderd watt per vierkante meter. Een bijkomend voordeel, in termen van besparingen, is de aanwezigheid van isolatie in uw huis of appartement, waardoor u aanzienlijk geld kunt besparen, omdat het in dit geval mogelijk is om een ​​goedkoper systeem aan te schaffen of om het aantal verwarmingsmodules te verminderen. Om de elementen met elkaar te verbinden, wordt het aanbevolen om kopersoldeer te gebruiken, omdat het bestand is tegen hoge belastingen en een betrouwbare afdichting van het systeem garandeert. Als het onmogelijk is om deze methode te implementeren, is het noodzakelijk om fittingen met schroefdraad te gebruiken. De watertoevoer naar het systeem vanaf de ketel mag uitsluitend worden uitgevoerd met polymeerleidingen, het beste van alles met polyethyleenleidingen.

Warm installatieproces voor plinten

Warm installatieproces voor plinten

Voordat we u vertellen over de kenmerken van het plaatsen van een elektrische of waterplint, moet u eerst de algemene punten in overweging nemen:

 1. Voordat u met het installatieproces begint, is het noodzakelijk om de installatielijnen van de panelen te markeren, het systeem moet zich op een afstand van één centimeter boven het vloerniveau bevinden.
 2. Het paneel wordt met zelftappende schroeven met kunststof pluggen aan de muur bevestigd. Aan de achterkant van het paneel bevinden zich aanslagen die zijn ontworpen om de vereiste opening (15 mm) tussen het muuroppervlak en het systeem te creëren.
 3. Voor een betere thermische isolatie wordt een isolatietape tussen de verwarmingselementbehuizing en het muuroppervlak gelijmd.
 4. Boor gaten voor bevestigingsbeugels voor convectoren. Om dit te doen, is het het beste om pluggen in stappen van veertig centimeter te gebruiken.

Elektrische plint

Aandacht! Het apparaat heeft een hoog stroomverbruik, waardoor het aantal panelen dat in één circuit wordt gebruikt, wordt beperkt tot 17 stuks.

 1. De kabel moet in de muur worden bedraad, of hij kan buiten worden geïnstalleerd, op voorwaarde dat de draad is geïsoleerd met een speciale doos.
 2. De verbinding van het apparaat met het netwerk mag uitsluitend worden uitgevoerd via apparaten voor temperatuurregeling. Het wordt aan de muur gemonteerd.
 3. Voordat u begint, moet het apparaat worden gekalibreerd.

Water plint

 1. Bij het passeren van hoeken moeten speciaal gevormde verbindingsbuizen worden gebruikt.
 2. Sluit het gemonteerde systeem aan op het verdeelstuk en laat warm water lopen.
 3. Nadat u zich ervan hebt verzekerd dat er geen lekken zijn, plaatst u de voorste plint.

In dit artikel hebben we geprobeerd de belangrijkste punten uit te leggen voor het installeren van een warmwater- en elektrische plint, hebben we de belangrijkste punten van deze manipulaties bestudeerd en hebben we gedetailleerde instructies voor en installatie met onze eigen handen bijgebracht.

4504 0

Voeg een reactie toe

Hoe te kiezen

Beoordelingen

Reparaties