huis Installatie / configuratie Air conditioning apparatuur Hoe u een thermostaat aansluit op een infraroodstraler

Hoe u een thermostaat aansluit op een infraroodstraler

In de moderne omstandigheden is het bij het gebruik van nieuwe apparatuur nodig om de gebruikte apparatuur te optimaliseren voor comfortabel en effectief dagelijks gebruik. Dit omvat werkende apparaten die helpen de energiekosten te verlagen, de efficiëntie te verhogen en de controle over het hele verwarmingssysteem van uw huis over te nemen. Een voorbeeld van dergelijke apparaten zijn thermostaten voor infraroodstralers. Hoe u de thermostaat op een infraroodverwarming aansluit en hoe u deze correct gebruikt, leest u in ons artikel.

TOP 10 beste kachels met Aliexpress

Technische kenmerken en soorten thermostaten

thermostaat voor verwarming

Dus om in feite met de installatie van apparatuur te beginnen, moet u de structuur en kenmerken ervan kennen en een idee hebben. Dit is nodig om de efficiëntie van dit of dat apparaat zo nauwkeurig mogelijk voor uw gebruik te achterhalen.

De thermostaat regelt, zoals de naam al doet vermoeden, de kamertemperatuur. Dit doet hij door de luchttemperatuur in de kamer te meten en, afhankelijk van de verkregen resultaten en de instellingen, al het verwarmingssysteem te regelen. Dat wil zeggen, als u een of meer kachels hebt geïnstalleerd, maakt het niet uit, die een bepaalde temperatuur hebben bereikt en vervolgens uitschakelen, dan is dit het werk van onze thermostaat. Het werkingsprincipe is eenvoudig en vereist geen diepgaande kennis.

Er zijn momenteel twee soorten thermostaten op de markt: elektronisch en mechanisch. Ze zien er allemaal uit als kleine dozen, vaak gemaakt van plastic. Aan de voorkant zit altijd een temperatuurregelaar, al zijn er modellen waar deze aan de zijkant zit. Het type apparaat hangt af van de fabrikant, het model en dienovereenkomstig van de prijs. In de regel hebben mechanische temperatuurregelaars bediening in de vorm van een wiel of knoppen, en elektronische zijn uitgerust met een aanraakscherm of een groot aantal knoppen en hebben ook een afstandsbediening.

Fabrikanten raden aan om mechanische thermostaten alleen te gebruiken als er altijd iemand in de kamer is. Elektronische zijn in dit opzicht slimmer en behoeven geen constante monitoring.

Thermostaten zijn aangesloten op alle moderne verwarmingsapparaten en infraroodstralers zijn geen uitzondering. Het gaat over hen die in ons artikel zullen worden besproken.

Zie ook - Hoe u de perfecte airconditioner kiest voor uw huis en appartement

Een thermostaat installeren op een IR-verwarmer

regulator installatie

Installatie van apparatuur zoals een thermostaat vereist niet veel kennis op het gebied van elektrotechniek, maar er moeten enkele punten bekend zijn. U moet bijvoorbeeld de juiste plek vinden om uw apparaat te plaatsen, ongeacht het type.Het is het beste om te installeren op plaatsen met een lage luchtvochtigheid, apparaten houden hier niet zo van, ze kunnen buggy bevatten en na een tijdje over het algemeen onbruikbaar worden, vooral voor mechanische apparaten, omdat elektronische apparaten beter beschermd zijn tegen externe invloeden en verzegeld zijn. Plaats het apparaat ook niet in de buurt van warmtebronnen of zonlicht, zoals bij een fornuis, kachels of voor open ramen. Dit is de eerste stap bij het installeren van een thermostaat voor infraroodstralers - de selectie van de installatieplaats.

Dit wordt gevolgd door de installatie zelf. Dit proces omvat het aansluiten van het apparaat op het netwerk en de verwarming. Voor de juiste aansluiting van alle elementen met elkaar wordt een automatisch relais gebruikt, dat dient als stroombron voor uw kachel, in ons geval een IR kachel. Er zijn verschillende schema's die worden gebruikt voor het monteren van thermostaten, deze worden hieronder weergegeven.

Zie ook - Welk type kachel moet je kiezen voor een huis of appartement

Bedradingsschema's van de thermostaat naar de kachel

verbindingsdiagram

Er zijn verschillende schema's om een ​​thermostaat op een verwarmingssysteem aan te sluiten, zowel eenvoudig als complex, maar u kunt het zelf doen. De eenvoudigste optie is dus een circuit met één thermostaat en één verwarming. Het circuit is heel eenvoudig: de machine heeft twee paar contacten, waarvan er één rechtstreeks op de thermostaat is aangesloten. Uiteraard zijn de contacten nul en fase, deze waarden moeten voor iedereen die bekend is met elektrotechniek duidelijk zijn. De rest van het paar draden is verbonden met de verwarming.

Optie nummer twee is iets gecompliceerder, omdat het een parallelle aansluiting van de verwarming via een thermostaat inhoudt. Met deze methode kunt u meerdere verwarmingsapparaten op de thermostaat aansluiten. Het circuit is ook vrij eenvoudig als je erachter komt. Van de automatische schakelaar gaat een paar draden naar de thermostaat en daaruit komt de bedrading van contacten naar uw IR-stralers.

Het moeilijkste is het aansluitschema, dat ook één thermostaat gebruikt voor meerdere kamerverwarmingsapparaten, maar het verschil met de tweede zit in de verbinding zelf. Dus om dit circuit te monteren, wordt een magnetische starter gebruikt en is het aansluitschema individueel. Er zijn ook kant-en-klare schema's, gewoon nemen en installeren, maar dit garandeert u niet de stabiele werking van het systeem. Deze optie is het meest praktisch en gebruikelijk.

Zie ook - Hoe u de perfecte airconditioner kiest voor uw huis en appartement

TOP 10 beste kachels met Aliexpress

Uitvoer

De thermostaat voor infraroodstralers is een uitstekende oplossing voor het verwarmingssysteem van een huis, kantoor en andere dingen. De verbinding wordt zowel zelfstandig als met behulp van een wizard uitgevoerd. Hoe u de thermostaat op een infraroodstraler aansluit, vindt u bij het apparaat of op internet. We hopen dat ons artikel nuttig was.

Zie ook:

5299 0

Voeg een reactie toe

Hoe te kiezen

Beoordelingen

Reparaties