huis Installatie / configuratie Grote huishoudelijke apparaten Hoe de koelkast correct te installeren

Hoe de koelkast correct te installeren

Hoe de koelkast correct te installerenBij het kopen van dure huishoudelijke apparaten mag u niet vergeten dat deze langer dan een dag meegaat. Hoe u de koelkast correct installeert, hangt niet alleen af ​​van het gebruiksgemak, maar ook van de langdurige betrouwbare werking.

Voordat u een koelkast koopt, moet worden opgemerkt dat dit een vrij grote eenheid is. Het is niet ontworpen voor veelvuldige bewegingen. Voordat hoe de koelkast te installeren, je moet de plaats bepalen waar hij constant zal zijn.

 

Een locatie kiezen

Meestal bevindt zich een koelkast in de keuken. Deze regel is optioneel. Het is gebaseerd op het gemak van het hebben van voedsel bij de hand tijdens het koken.

Het belangrijkste is dat de koelkast niet in de buurt van verwarmingsapparaten of op warme plaatsen mag worden geplaatst en dat er geen direct zonlicht op mag vallen. Experts raden aan om de koelkast minstens 5-10 centimeter uit de buurt van warmteafgevende apparaten te plaatsen. Als u toch in de buurt van de kachel moet installeren, moet u bescherming bieden tegen infraroodstralen. Een vel folie kan als scherm dienen. Experts raden ook af om de koelkast dicht bij de muur te plaatsen. De koelkast moet minimaal 5 cm van de muur verwijderd zijn, zodat koude lucht vrij naar de compressor kan stromen.

Het is wenselijk dat de kamer, afgestemd op de locatie van de koelkast, qua grootte overeenkomt. Moderne koelapparaten zijn vrij groot. Voordat dit apparaat wordt gekocht, worden de deuropeningen en de vrije ruimte waar de koelkast zal worden geïnstalleerd, gemeten.

Een plaats kiezen om de koelkast te installeren

De vloer onder de koelkast moet vlak en stevig zijn. Een bijzondere eis is een stroef oppervlak. Zelfs met een hoog gewicht en weinig trillingen, zal de koelkast op een gladde en gladde ondergrond bewegen. Als er onregelmatigheden zijn, worden deze weggewerkt door een vel rubber of plastic te plaatsen.

Zorg vóór de montage voor vrije toegang tot de voorzijde. De koelkastdeuren moeten vrij kunnen openen en sluiten zonder zich ergens aan vast te klampen. Tegelijkertijd mogen ze, wanneer ze zijn geopend, de beweging van een persoon door de kamer niet hinderen. De deuren van de meeste koelkasten hebben bevestigingsmiddelen waarmee u de openingsrichting kunt wijzigen, afhankelijk van de behoefte.

Zie ook:

Elektricien

De koelkast staat in de buurt van de stroombron. Het stopcontact is gemakkelijk bereikbaar in geval van een noodstroomuitval. De beste oplossing is een apart stopcontact met een geaarde aansluiting. Houd er ook rekening mee dat grote en plotselinge spanningsschommelingen gevaarlijk zijn voor de compressor en de elektronica. Dit geldt vooral voor buitenlandse modellen. Als er frequente spanningswisselingen worden opgemerkt, is het raadzaam om voor een stabilisator te zorgen.

Installeer en sluit de koelkast aan

Acties na levering

Nadat de koelkast in de kamer is afgeleverd, voordat deze voor de eerste keer wordt ingeschakeld, moet het product zorgvuldig worden geïnspecteerd. Controleer het op mechanische schade. Sleep het apparaat niet zelf. Harde schokken en stoten kunnen voortijdige uitval van het gehele product veroorzaken.

Belangrijk:

Als het apparaat zich in koude omstandigheden bevond, wat typisch is voor bezorging in de winter, moet het ongeveer een half uur in een warme kamer staan. Dit zorgt voor een gelijkmatige temperatuur en voorkomt condensatie, die de werking van de elektronica kan beïnvloeden.

Meestal wordt de koelkast dicht bij de muur geplaatst. Als er geen ruimte is tussen de achterkant van het product en de muur, krijgt de unit niet de vereiste luchtkoeling. De opening is minimaal vijf centimeter gemaakt.

Zie ook - Kenmerken van het aanpassen van de thermostaat in verschillende modellen koelkasten

Nadat het apparaat op een voorbereide plaats is geplaatst, moet het worden opgesteld. U hoeft geen toevlucht te nemen tot een niveau. Het is voldoende als de koelkast waterpas op het oog staat. Laten we erkennen dat een lichte kanteling naar de achterkant ervoor zorgt dat de deur vanzelf sluit, zelfs als de gebruiker het vergeet.

Daarna wordt de koelkast voor het eerst ingeschakeld, wat gebeurt op stationair toerental, dat wil zeggen met een lege kamer.

Zie ook:

19982 0

Voeg een reactie toe

Hoe te kiezen

Beoordelingen

Reparaties