Zelf een tv aan de muur bevestigen

Thuis met uw eigen handen een tv aan de muur installeren is een vrij eenvoudige taak en het kost u niet veel tijd. Deze installatie vereist echter enkele standaardvaardigheden, in het ergste geval zal uw hele constructie niet erg lang doorhangen.

In dit artikel zullen we u vertellen hoe u tv-beugels correct installeert, de aanbevolen afstand tot de vloer aangeeft en andere kleine dingen die verband houden met dit probleem.

Wat zijn de voor- en nadelen van het monteren van een tv aan de muur

Wat zijn de voor- en nadelen van het monteren van een tv aan de muur

Tegenwoordig proberen bijna alle moderne fabrikanten hun producten zo dun mogelijk te produceren en het gebruik van materiële hulpbronnen te verminderen. Dankzij dit konden ze een compacter apparaat bereiken. Bovendien kan het vlak van het scherm een ​​onderdeel worden van het interieur van de kamer en de muur versieren, want er zijn nu veel soorten ontwerp gecombineerd met een tv.

Laten we nu eens kijken naar de nadelen van het monteren van de tv aan de muur:

 • in het geval van een slechte bevestiging van de beugels, kan de tv op de grond of meubels vallen, wat een absolute storing van de apparatuur en de daaropvolgende enorme kosten voor reparatie of aanschaf van een nieuwe met zich meebrengt;
 • met een groot gewicht van de eenheid en een vrij brede diagonaal van het scherm, moet de installatie op zijn minst met een partner worden uitgevoerd en zal het proces zelf arbeidsintensiever zijn;
 • er zijn gewichtsbeperkingen, u kunt het apparaat niet op gipsplaatwanden monteren als het gewicht van de tv en de beugels samen meer dan 30 kilogram bedraagt. Je kunt hem ook niet over verwarmingssystemen hangen, zodat de apparatuur tijdens het gebruik niet oververhit raakt.

Deze methode van installatie aan de muur was wijdverbreid en is nog steeds populair. Als u alle installatieregels volgt, zal deze methode u in de toekomst geen problemen opleveren.

Zie ook - Wat kunt u het lcd-tv-scherm schoonmaken

Instructies voor wandmontage

Instructies voor wandmontage

We hebben alle acties in stapsgewijze fasen onderverdeeld en het installeren van de tv aan de muur ziet er als volgt uit:

 1. De eerste stap is het kiezen van de hoogte van de tv-installatie waarop deze komt te hangen. Er is een bepaalde norm voor de installatiehoogte van de tv aan de muur, die speciaal is afgeleid, met behulp van medisch onderzoek, dit cijfer varieert van 0,7 tot 1 meter vanaf de onderkant. De meeste tv-eigenaren worden echter afgestoten door de comfortabele kijkomstandigheden en hun eigen voorkeuren. Maar wat de keuken betreft, in dit geval wordt de installatie onder het plafond uitgevoerd, omdat u tijdens het werk weinig aandacht aan de beelden besteedt, het geluid zal belangrijk voor u zijn.
 2. Voor de volgende stap heb je een aantal dingen nodig, namelijk een potlood, meetlint en een bouwwaterpas. Nu moet je de markeringen aanbrengen. We passen het toe op basis van de afstand tot de vloer en de afstand die tussen de twee beugels moet zijn, meestal wordt deze maat geselecteerd aan de hand van de steunen aan de achterkant van je tv.Zorg ervoor dat u het horizontale niveau tussen de gaten controleert, zorg ervoor dat ze strikt waterpas zijn. Anders kunnen uw geïnstalleerde beugels ervoor zorgen dat het apparaat valt door scheeftrekken.
 3. Pas nadat je ervoor hebt gezorgd dat alle markeringen op hetzelfde niveau liggen, kun je een boormachine of hamerboor pakken en gaten boren. Wees voorzichtig bij het uitvoeren van deze werkzaamheden, u kunt de bedrading die in de muur is gelegd inhaken. In sommige gevallen kunt u vast komen te zitten in de wapening die niet kan worden geboord.
 4. Hamer daarna pluggen in de gaten en installeer de beugels onderweg, waarbij u de bouten vastdraait. Vergeet uw muurmateriaal niet, als het gewapend beton is, zult u geen problemen hebben met de installatie. Als uw muur echter is gemaakt van gipsplaat, is het beter om eerst drie keer na te denken - en of de muur het gewicht van deze hele constructie zal dragen. Als dat het geval is, verandert de installatiemethode enigszins.
 5. Wanneer de installatie van de tv-beugel is voltooid, hoeft u alleen de tv zelf voor te bereiden. Voer de montage zorgvuldig uit en draai ten slotte de boutverbindingen vast.
 6. Het enige dat u hoeft te doen, is de tv op het netwerk en andere apparaten aansluiten. Het is echter beter om alle draden in een plastic kanaal te verbergen, zodat de draden niet zomaar hangen en het hele plaatje bederven.

Dat zijn eigenlijk alle instructies voor het met uw eigen handen installeren van een tv aan de muur, zonder de hulp van specialisten in te schakelen. Maar als u niet zeker bent van uw mogelijkheden, dan is de beste oplossing om het apparaat samen met specialisten te installeren die weten hoe ze alles correct moeten installeren.

Bruikbare tips

Om ervoor te zorgen dat uw tv lang werkt en niet instort van de steunen, moet u rekening houden met enkele van de parameters:

 • vraag bij het kopen van beugels bij de productverkoper voor welke schermdiagonaal ze zijn ontworpen en hoeveel apparatuur ze kunnen weerstaan;
 • onthoud dat beugels van het vaste type veel betrouwbaarder zijn, maar ze hebben minder functionaliteit dan zwenkbeugels, wat op zijn beurt het kijkcomfort kan beïnvloeden;
 • als u de tv in een gipsplaat aan een muur gaat installeren, zorg er dan voor dat de lucht daar rustig circuleert en dat de apparatuur geen problemen heeft met oververhitting, wat onaangename gevolgen met zich meebrengt als u hier niet van tevoren voor zorgt;
 • plaats de tv niet onder verwarmingstoestellen of andere apparaten die warmte afgeven, aangezien dit de werking van het apparaat nadelig kan beïnvloeden;
 • in het geval dat u draaibare beugels koopt, moet u ervoor zorgen dat de lengte van de draden die buiten de afdekking komen voldoende is om de tv in beide richtingen te draaien, voordat u de draden onder de doos verbergt.

Zie ook:

7224 0

Voeg een reactie toe

Hoe te kiezen

Beoordelingen

Reparaties