huis Installatie / configuratie Grote huishoudelijke apparaten Waar zijn en hoe de transportbouten van de wasmachine te verwijderen

Waar zijn en hoe de transportbouten van de wasmachine te verwijderen

De transportbouten in de wasmachine zijn voorgeïnstalleerd in de fabriek tijdens de levering en zijn ontworpen om de positie van de enorme laadtank tijdens transport vast te zetten.

Waarom en waar bevinden de transportbouten zich?

Omdat de machine tijdens het transport en de aflevering van de machine op de installatieplaats in verschillende vlakken kan worden gekanteld, zijn de bouten aan vier zijden van de tank aangebracht, waardoor de beweging in alle richtingen vanuit de werkpositie wordt beperkt. Dit is nodig om schade aan de onderdelen die de tank omringen te voorkomen, maar wat vooral belangrijk is om de tank zelf te beschermen tegen de geringste vervormingen, veranderingen in zijn geometrie of verplaatsing ten opzichte van de geïnstalleerde positie.

Nauwkeurige centrering en uitbalancering van de tank ten opzichte van de rotatieas is van het grootste belang, omdat in de spinmodus de tank met hoge snelheid roteert en de geringste onbalans leidt tot verhoogde trillingen van de machine, hoge belasting van lagers en schokdempers, wat hun levensduur verkort.

Bij het uitpakken en installeren van de wasmachine op een vaste werkplek moeten de transportbouten worden verwijderd. Veel mensen vragen wat er gebeurt als de transportbouten niet uit de wasmachine worden verwijderd? Als u vergeet ze te verwijderen, zal de tank tijdens het gebruik de bouten raken en beschadigd of vervormd raken.

Afhankelijk van het model van de wasmachine, het ontwerp en de locatie van de tank, bevinden de transportbouten van de wasmachine zich op het achterpaneel of onder de bovenklep van de machine. Het aantal bouten is meestal beperkt tot 4 stuks. Het zijn langwerpige bouten met een korte schroefdraad aan het uiteinde met een afdichtring en plastic of rubberen veiligheidsringen die de tank vastzetten. Op sommige machinemodellen kunnen metalen pinnen worden gebruikt in plaats van bouten.

Zie ook - Zelf de wasmachine installeren

Hoe de transportbouten te verwijderen

Vaak, ongeïnformeerde kopers, kopen een wasmachine, weigeren bezorg- en installatiediensten, besparen geld, vertrouwen op hun eigen kracht en transport. Als gevolg hiervan, omdat ze de tekst in het Russisch niet vinden in de bedieningsinstructies en worden meegesleept door de slangen aan te sluiten, niet wetende waarom de transportbouten nodig zijn, vergeten ze ze te verwijderen. De gevolgen kunnen zeer triest zijn, aangezien het servicecentrum, ondanks de garantie, zal weigeren om gratis reparaties uit te voeren vanwege schending van de instructies voor het gebruik van de machine door de gebruiker.

Het verwijderen van de transportbouten is heel eenvoudig. Hiervoor is een eenvoudige sleutel nodig, meestal 10-14 mm. De bouten kunnen niet met veel kracht worden vastgedraaid, dus moeten ze met een kleine initiële inspanning tegen de klok in worden losgedraaid. Draai alle vier de bouten samen met onderlegringen en pakkingen los.In plaats van de resterende gaten zijn speciale plastic pluggen geïnstalleerd, die aan de handleiding zijn bevestigd, als herinnering om de transportbouten te verwijderen (kijk er niet verbaasd naar, denkend waar je ze moet plaatsen?).

Hoe veiligheidsbouten uit een wasmachine te verwijderen

Pluggen voorkomen, naast decoratieve doeleinden, dat vocht van buitenaf het apparaat binnendringt en dempen het geluid van de draaiende motor. Als er veiligheidsspelden in de machine zijn gemonteerd in plaats van bouten, worden deze met een tang verwijderd. Om dit te doen, pakt u de kop van de pin met een tang vast en draait u deze 90 graden naar beide kanten. In dit geval vallen de uitsteeksels op de pin samen met de uitsparingen in het machinelichaam en kan deze vrij van zijn plaats worden verwijderd. Het wordt aanbevolen om de verwijderde bevestigingen samen met de accessoires te bewaren voor hergebruik als het nodig is om de machine te vervoeren voor reparatie of naar een andere installatielocatie in geval van verhuizing.

Hoe een wasmachine te vervoeren

Als u besluit de wasmachine te vervoeren, moet u deze schoonmaken, alle slangen loskoppelen en het resterende water afvoeren. Installeer dan de transportbouten op hun plaats, nadat u eerst de pluggen heeft verwijderd. Om dit te doen, moet u ze aanvullen met afdichtringen en veiligheidsvoeringen die eerder zijn verwijderd. Bij het installeren van bevestigingsmiddelen is het belangrijk om hun uiteinden precies in de schroefdraadgaten aan de binnenkant van de koffer te passen, wat een zekere vaardigheid vereist. Denk eraan dat het vervoeren van de wasmachine zonder de transportbouten onomkeerbare gevolgen kan hebben.

Hoe een wasmachine te vervoeren

Het is mogelijk dat het enige moeite kost om ze in de zittingen te schroeven, aangezien de schroefdraad tijdens het gebruik verstopt kan raken. Als de juiste installatie van de bouten de tank hindert, moet u deze een beetje met de hand draaien. De machine moet rechtop worden vervoerd, waarbij harde slagen worden vermeden. Tijdens het dragen is het toegestaan ​​om in verschillende posities om te draaien, met inachtneming van voorzichtigheid en soepele bewegingen.

Vergeet niet de veiligheidsbevestigingen te verwijderen na installatie op een nieuwe locatie!

Zie ook:

12067 0

Voeg een reactie toe

Hoe te kiezen

Beoordelingen

Reparaties